Nyhed

Udtalelse fra Tillidsmandskollegiet i Danish Crown

Ordentlige vilkår til alle koncernens ansatte!

Det er ubehageligt at være vidne til, hvordan vores fælles arbejdsgiver spekulerer i social dumping udenfor Danmarks grænser.

Vi kan ikke stiltiende se til, mens Danish Crown med den ene hånd udnytter underbetalt arbejdskraft i udlandet, og med den anden forsøger at presse os ned i løn. Vel og mærke med den slet skjulte trussel, at hvis vi ikke makker ret, så ryger vores job til udlandet, og bliver overtaget af bland andet rumænsk arbejdskraft!

Vi vil ikke acceptere, at Danish Crown i udlandet går efter laveste fællesnævner, og ser stort på de sociale konsekvenser!
Det er og bliver Danish Crowns ansvar at sikre, at alt arbejde, national og internationalt, på deres virksomheder udføres på anstændige vilkår!

Det vil klæde virksomheden at tage ansvar i denne sag, de Rumænske kollegaer har udført arbejde på og for Danish Crown, nu kunne Danish Crown vise dem den anstændighed at udrede dem deres tilgodehavender.

Danish Crown kan ikke dække sig bag revisorer, advokater, og undersøgelser igen, vi ønsker handling nu.

Vi sender derfor vores støtte til vores udenlandske kollegaer.
I samme åndedrag opfordrer vi Danish Crown til at indgå i dialog med vores tyske søsterforbund NGG – de vil hellere end gerne hjælpe koncernen med at lave aftaler, så vi alle undgår ubehagelige historier om kolonnearbejdskraft i fremtiden.

På tillidsfolkenes vegne
formand for Tillidsmandskollegiet
Hans Søgaard Hansen
Mobil 2840 9194