Nyhed

Danmarks bedste slagterelev 2010.

Danmarks dygtigste detailslagterelev hedder Mette Bisgaard Larsen. Hun er 24 år og elev hos Mesterslagteren i Odense. Tirsdag vandt hun Danmarksmesterskabet for detailslagterelever, der fandt sted på fødevaremessen Foodexpo 2010 i Herning.

Danmarks dygtigste detailslagterelev hedder Mette Bisgaard Larsen. Hun er 24 år og elev hos Mesterslagteren i Odense. Tirsdag vandt hun Danmarksmesterskabet for detailslagterelever, der fandt sted på fødevaremessen Foodexpo 2010 i Herning.

Af Claus Gjedsig. Foto: Jens Bach.

Som led i konkurrencen skulle de ti deltagere først udskære og pynte en disk med midterstykket af gris, en oksetykkamsfilet, en lammekølle og et kalkunbryst. Derefter skulle de tilberede en ret af unghane, en råvare, som de ikke kendte i forvejen.

Mette Bisgaard Larsen havde formået at lave ikke færre end 26 forskellige ting ud af de råvarer, der blev stillet til rådighed, spændende fra Filet Royal med ramsløg og spæk og fyldt rump med spæknet til svampe-/tranebær-roulade samt portocello-svampe med krydderfars. Hertil kom den færdige middagsret, hvor unghanen indgik i en vellykket gastronomisk alliance med løg, champignon, kartofler, parmesan, forårsløg og grøntsager.

Ordentlig kvalitet
- Jeg har altid godt kunnet lide at lave mad og haft bevidstheden om, at det, man putter i munden, skal være af en ordentlig kvalitet. Derfor var det naturligt for mig at vælge at blive slagter. Det har jeg aldrig fortrudt. Tværtimod, for det er et spændende og afvekslende arbejde, hvor man har mulighed for at bruge sin kreativitet, siger Mette Bisgaard Larsen.

Mesterskabet for detailslagtereleverne blev kaldt ”Knivskarp & Kreativ” og det mener Svend Blankholm, forbundskonsulent, uddannelse, i Fødevareforbundet NNF er den helt rigtige betegnelse.

De er knivskarpe
- Det er meget vigtigt, at de unge detailslagtere deltager i konkurrencer. Det er med til at rykke faget og give de unge udfordringer. Ved konkurrencer i udlandet er danske slagtere de bedste ambassadører. Det kræver både lyst, kreativitet og meget viljestyrke at være aktiv i konkurrencer. Og det har de danske slagtere. De er knivskarpe. Det er disse mesterskaber de bedste bevis for, siger Svend Blankholm.

Andenpladsen gik til Siemona Terndrup Stilou, elev hos Grønvall’s Eftf. i Vejle, mens Steffie Pedersen, Stjernholm Kød i Brabrand, blev nummer tre. Til de tre bedst placerede var der præmiechecks på henholdsvis 20.000, 15.000 og 10.000 kr