Nyhed

”Vi vil kæmpe for en ny regering”

Fødevareforbundet NNFs hovedbestyrelse har i dag debatteret forbundets støtte til en kommende valgkamp. Og meldingen er klar: forbundet vil have en ny regering og ny politik!

Af Emilia Maria van Gilse

-Vi er klar til valg. Kom nu med det!

Sådan lød forbundsformand Ole Wehlasts afslutningsbemærkning, da Fødevareforbundet NNFs hovedbestyrelse på deres møde i dag debatterede forbundets støtte til en kommende valgkamp.

På et tidligere møde har hovedbestyrelsen besluttet at afsætte 1 million kroner til den kommende valgkamp, og debatten i dag viste, at hovedbestyrelsen fortsat mener, at det er vigtigt, at forbundet markerer sig politisk.

-Jeg mener, at det er afgørende for vores medlemmer og deres hverdag, at vi får en ny regering. Vores medlemmer er gennem de seneste 9 år blevet ramt hårdt af den siddende regerings politik, og vi går derfor åbent ud og støtter de partier, der vil sikre vores medlemmer en bedre hverdag, forklarede Ole Wehlast.

Økonomisk støtte til S og SF
Fødevareforbundet NNF støtter Socialdemokraterne og SF direkte økonomisk. Og herudover skal den afsatte million bruges til at føre Fødevareforbundet NNFs politiske budskaber frem i en kommende valgkamp.

Det drejer sig blandt andet om en sikring af efterlønnen, bedre uddannelsesmuligheder for ufaglærte, kamp mod social dumping og bedre vilkår på arbejdsmiljøområdet.

Det er politiske mærkesager, der alle varetages bedst af venstre side af folketingssalen. Og Ole Wehlast slår fast, at støtten til de to partier, ikke skal tages som udtryk for, at forbundet agerer som et politisk parti:

-Vi er en faglig organisation, der kæmper for vores medlemmers vilkår, blandt andet gennem overenskomstforhandlinger. Men mange af de emner, vi beskæftiger os med, bliver ikke afgjort mellem arbejdsmarkedets parter. Uddannelsesvilkårene, lukkeloven, arbejdsmiljølovgivningen, kampen mod social dumping. Det er alle sammen politiske spørgsmål, der bliver afgjort i Folketinget. Derfor er det vigtigt, at vi også forsøger at få indflydelse her, påpeger Ole Wehlast.

Samlet hovedbestyrelse bakker op
Forbundets hovedbestyrelse er ikke i tvivl om, at det er vigtigt at deltage aktivt i den kommende valgkamp. Alle de tilstedeværende afdelingsformænd kunne berette om, hvordan medlemmernes hverdag er blevet forringet under den nuværende regering.

Dagpengereformen har ramt de ledige.
Nedskæringer på uddannelsesområdet har ramt de ufaglærte.
Nedskæringerne på arbejdsmiljøområdet har ramt alle, der er i arbejde.
Liberaliseringen af lukkeloven rammer alle håndværksbagere og butiksslagtere.
En kommende fedtafgift rammer hele fødevarebranchen.
Og så videre…
Og så videre…

Derfor var meldingen fra hovedbestyrelsen også:

-Giv os det valg nu! Vi vil have en ny regering, og en ny politik!