Nyhed

Praktisk erfaring ikke nok

Afdelingsformand John Christiansen fik ikke stemmer nok til at efterfølge Ole Vagn Christensen som socialdemokratisk folketingskandidat for Thy og Mors.

Den tidligere slagteritillidsmand Ole Vagn Christensen får ikke en kollega fra branchen til at efterfølge sig som socialdemokratisk folketingskandidat for Thy og Mors. Afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF i Nordjylland John Christiansen, der også er medlem af forbundets hovedbestyrelse, måtte sande, at opbakning fra partiforeningerne på Mors ikke var tilstrækkeligt til at blive nomineret til kandidat i Thisted-kredsen.


Valgt i første afstemningsrunde blev den 24-årige Simon Kollerup, som havde opbakning fra de fleste partiforeninger i Thy. Han fik 311 stemmer, svarende til 60 procent af de afgivne stemmer. John Christiansen fik 120 stemmer og en tredje kandidat, Morten Bo Bertelsen, scorede 90 stemmer.

Sidste år blev den tidligere borgmester på Mors, Egon Pleidrup Poulsen, valgt som Ole Vagn Christensens efterfølger. Men da Egon Pleidrup omkom ved en drukneulykke, blev folketingskandidaturet atter ledigt.
Ole Vagn Christensen repræsenterer fortsat Thisted-kredsen i folketinget frem til det kommende folketingsvalg.


Praktisk erfaring
John Christiansen ærgrer sig over afgørelsen, men lægger også vægt på, at der skal ses fremad, og at Thisted-kredsen nu samlet skal gå ind i arbejdet for at få valgt sin unge kandidat ved det kommende folketingsvalg.


-Jeg synes jo godt, der kunne være brug for noget mere praktisk erfaring i folketinget, men vi må da konstatere, at der er tale om en klar afgørelse, siger John Christiansen.