Nyhed

Pinenhus solgt

Fødevareforbundet NNF skiller sig – med vemod - af med sin kursus-og konferenceejendom

Fødevareforbundet NNF satte for trekvart år siden sin kursus- og konference og kursusejendom Hotel Pinenhus til salg. Og nu er salget på plads. Ny ejer er restauratør Peder Mikkelsen, som blandt andet driver restaurant Skovbakken i Randers. Han overtager formelt Pinenhus fra det forestående årsskifte, men har allerede nu fået overdraget driften.


-Det er med vemod, vi skiller os af med Pinenhus. Det er et rigtig dejligt sted, som gennem årene har givet masser af medlemmer store glæder og oplevelser, siger forbundets hovedkasserer Niels Sørensen, som er formand for Pinenhus’ bestyrelse.


Fødevareforbundet NNF har alligevel valgt at sælge med Pinenhus, som har stået for et stigende driftsunderskud de senere år.


-Udover det økonomiske aspekt så sælger vi, fordi vi som faglig organisation ikke vil favne så bredt. Vi koncentrerer os om vores kerneaktiviteter, og her hører drift af hotelvirksomhed ikke med, siger Niels Sørensen.


Salget sker som en virksomhedsoverdragelse. Personalet fortsætter. Dog er administrerende direktør Christian Lindberg Olsen fratrådt. Den hidtidige restaurationschef Kent Bak, der også indtræder som medejer, og hans hustru Annemarie overtager den daglige ledelse af Pinenhus.


Parterne ønsker ikke at oplyse salgssummen.


Kongeligt privilegeret færgekro
Pinenhus var oprindeligt en færgekro og blev som sådan kongeligt privilegeret i 1726. I 1941 blev den kursus- og ferieejendom for MælkeriIndustriarbejder forbundet, som i 1984 blev optaget i Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet - nu Fødevareforbundet NNF.


Pinenhus ligger lige ud til Limfjorden og Sallingsundbroen og har lokaliteter til masser af kurser og konferencer for forbundets tillidsfolk og andre aktive, ligesom mange medlemmer og deres familier i årenes løb har benyttet sig af Pinenhus’ ferietilbud.


Medlemsinteressen har imidlertid været dalende i de senere år, og konkurrencen for kursuscentre er hård. Det har givet røde tal på bundlinjen, og det har underbygget forbundets ambition om at samle sig om en faglig organisations kerneværdier.