Nyhed

Kæmper for nyt kreaturslagteri i Holstebro

Borgmester H.C. Østerby har aftalt møde med Danish Crown om ny placering af kreaturslagteriet, der har en uholdbar placering midt i byen . Tillidsmand Per Lund Nielsen ser frem til positivt resultat


Holstebros borgmester, socialdemokraten H.C. Østerby, er gået i brechen for, at Danish Crown skal bygge et nyt kreaturslagteri i Holstebro til afløsning for det nuværende, der ligger midt i byen.

- Jeg har aftalt et møde med repræsentanter fra Danish Crown i begyndelsen af det nye år, hvor jeg vil præsentere dem for, hvad Holstebro kan tilbyde. Jeg tænker specielt på en central placering af et nyt kreaturslagteri ved den kommende motorvej, siger H.C. Østerby.

Borgmesterens initiativ kommer i kølvandet på udtalelser fra Lorentz Hansen, der er direktør i Danish Crowns oksekødsdivision:

- Når vi ser nogle år frem i tiden, så ligger der ikke et slagteri på den nuværende placering i Holstebro. Det er ikke holdbart, hverken for Holstebro eller Danish Crown at have et slagteri midt i byen. Det bliver dog ikke her og nu, vi lukker, siger han.

Borgmester H.C. Østerby siger, at det vil være en katastrofe, hvis kreaturslagteri lukker.

- Vi har set lukninger nok af virksomheder i Vestjylland. Derfor skal vi være på forkant. Jeg tror og håber da også på, at Danish Crown vil opføre et nyt kreaturslagteri i Holstebro. Vi vil komme med et godt tilbud, siger H.C. Østerby.

Utrolig glad
Tillidsrepræsentant på kreaturslagteriet i Holstebro, Per Lund Hansen, er utrolig glad for Østerbys initiativ.

- Det skaber uro, frustration og stof til eftertanke blandt kollegerne, hver gang, der bliver snakket om en lukning af kreaturslagteriet. Langt de fleste er ufaglærte og der er ikke mange andre job at få i Vestjylland. Derfor glæder det mig rigtig meget, at Holstebro Kommune allerede nu har taget fat om sagen, siger Per Lund Nielsen.

Mange slagtninger
Når det ikke er muligt for Danish Crown at lukke kreaturslagteriet her og nu, skyldes det, at kapaciteten er fuldt udnyttet.

- Der bliver slagtet mellem 1700 og 1900 dyr om ugen. Og det er alt, der kan presses igennem. Vi har oplevet en stigning på næsten seks procent i forhold til sidste år, og de øvrige slagterier kører også med så høj udnyttelse, at vi ikke kan flytte produktionen fra Holstebro, siger Lorentz Hansen.