Nyhed

Gang i OK 2011

Knap 100 tillidsrepræsentanter indenfor mejeriområdet satte onsdag d. 1. december gang i de kommende overenskomstforhandlinger.

Af Emilia Maria van Gilse, foto Palle Peter Skov

Tillidsrepræsentanter fra hele landet trodsede både sne og isglatte veje for at sparke forårets overenskomstforhandlinger i gang.

Den nuværende overenskomst for mejeriområdet udløber d. 31. marts, og i løbet af de sidste måneder har medlemmer kunnet indsende deres krav til afdelingerne. Disse krav er nu blevet sammenskrevet, og vil blive præsenteret for Mejeribrugets Arbejdsgiverforening d. 20. december.

Tæt samarbejde
Overenskomsten på mejeriområdet er en fællesoverenskomst, der er indgået mellem Fødevareforbundet NNF, 3F og DMF på den ene side og Mejeribrugets Arbejdsgiverforening på den anden side. Overenskomsten dækker både for mejeripersonale og chauffører.

Medlemmerne af de tre fagforeninger har alle sammen kunnet indsende krav, og forhandlingerne om den kommende overenskomst, sker i tæt samarbejde.

Da overenskomstforhandlingerne blev skudt i gang ved gårsdagens konference for tillidsrepræsentanterne, var der derfor også repræsentanter for alle tre fagforeninger.

Afdæmpede forventninger
Blandt dem, der havde trodset vintervejret var fællestillidsrepræsentant for chaufførerne på Slagelse Mejericenter Jens Peter Petersen.

Medlemmerne på hans virksomhed har ikke de store forventninger til forårets overenskomstresultat:

-Det vigtigste for mig og mine kollegaer er, at vi får sikret vores realløn. Der er nok ikke nogen, der vil være utilfredse med en lille lønstigning oveni, men som minimum vil vi gerne have sikret reallønnen. Det er hårde tider, og vi føler os pressede. Mange er bange for at miste deres job, fordi de kan se, at der hele tiden bliver mindre at lave. Så der er vist ingen, der regner med kæmpestore lønstigninger, fortæller Jens Peter Petersen.

Samtidig er der dog ting i den nuværende overenskomst, som han håber, bliver forbedret ved de kommende forhandlinger. Blandt andet betaling for lørdagsarbejde:

-Blandt chaufførerne er der en klar forventning om, at lørdagstillægget bliver hævet. Det gør ondt at skulle arbejde, når resten af familien har fri, og derfor vil medlemmerne meget gerne lidt mere i lønningsposen for netop de vagter. Det håber jeg, at de får siger Jens Peter Petersen.

Du kan følge de kommende overenskomstforhandlinger på forbundets hjemmesidewww.nnf.dk/overenskomster/mejeri