Nyhed

Efterlønnen populær

Fødevareforbundet NNF er fortsat topleverandør til efterlønnen. Og dens bevarelse har topprioritet hos forbundet.

Fødevareforbundet NNF er stadig det fagforbund, der relativt leverer flest medlemmer til efterlønnen. Næsten to ud af tre forsikrede i a-kassen over 60 år af a-kassen – nærmere betegnet 64 procent – er på efterløn.

Gennemsnittet for alle a-kasser er lidt under halvdelen: 47,4 procent. Nærmest på Fødevareforbundet NNF kommer 3F’s og FOA’s a-kasser, hvor henholdsvis 60.9 og 60,1 procent benytter sig af muligheden for efterløn.

Mindst eftertragtet er efterlønnen i akademiske kredse. Hos ingeniørernes, magistrenes, økonomernes og akademikernes a-kasser er færre end hver fjerde af de plus 60-årige er på efterløn, fremgår det af den aktuelle opgørelse fra Danmarks Statistik. I alt er 121.700 danskere på efterløn. Tallene er fra tredje kvartal 2010.

Flest kvinder på efterløn
De kvindelige medlemmer er lidt mere indstillet på efterlønnen end mændene. Den tendens er særlig markant hos Fødevareforbundet NNF. Her er mere end tre ud af fire kvinder over 60 år på efterløn. Helt nøjagtigt 77,7 procent, mens mændenes mere beskedne andel er på 57,4.

-Det føjer jo det ligestillingsmæssige aspekt til de mange andre saglige argumenter for efterlønnens bevarelse, siger forbundsformand Ole Wehlast.

-I almindelighed går medlemmerne af vores forbund på efterløn, fordi de er nedslidte efter et langt arbejdsliv. Det gælder både mænd og kvinder, og derfor vil vi med næb og kløer kæmpe for efterlønnens bevarelse.

-Der er allerede skåret meget ned på de tidligere muligheder i efterlønnen, og det vil være et spark til vores medlemmer, hvis der skulle foretages yderligere forringelser. Og tallene viser så oveni, at det vil være et særligt spark til vores kvindelige medlemmer, siger Ole Wehlast.


Han understreger, at kampen for efterlønnen er et de emner, som Fødevareforbundet mest indtrængende vil bearbejde politikerne med op til det kommende folketingsvalg.