Nyhed

DC lukker i Hadsund

Flytter til Tulips tidligere pølsefabrik i Sdr. Borup. Medarbejderne får tilbud om at flytte med (korrigeret version).


- Planen er at lukke Hadsund ned, når den nye fabrik står klar inden udgangen af 2011. Her vil der være samme antal arbejdspladser, og i det omfang medarbejderne har lyst til at flytte med, står de selvfølgelig først for, når arbejdspladserne skal besættes, siger produktionsdirektør i Danish Crown Søren F. Eriksen.


- I Hadsund producerer vi i dag højt specialiserede produkter til vigtige markeder som Japan, England, Sverige og Danmark, og det er en produktion, vi forventer at øge med 50 procent i løbet af de kommende år. Derfor er der brug for at se på kapaciteten og sikre tidssvarende produktionsforhold, tilføjer Søren F. Eriksen.


Upraktisk og umoderne
Fabrikken i Hadsund er på flere måder upraktisk og umoderne. Og siden Tulip Food Company i december sidste år lukkede pølsefabrikken i Sdr. Borup har Danish Crown arbejdet med planer om at flytte Hadsund-produktionen til den nedlagte pølsefabrik, som ligger tæt på Danish Crowns hovedkontor.

Næstformand for Fødevareforbundet NNF Jens Peter Bostrup finder det beklageligt for medarbejderne i Hadsund, at deres arbejdsplads skal lukkes, men glæder sig samtidig over, at de er stillet arbejde i udsigt i Sdr. Borup.


-Det er naturligvis et tilbud, som vi vil arbejde på at holde virksomheden fast på, siger Jens Peter Bostrup.