Nyhed

OK 2010: Overenskomster med DSM stemt hjem

Et stort flertal har stemt ja til overenskomsterne med DSM. På industri-overenskomsten er ja-procenten 87 og på butiks-overenskomsten er ja-procenten 93.

Det blev et klokkeklart ja til overenskomsterne med DSM, da Fødevareforbundet NNFs medlemmer på henholdsvis industri- og butiksoverenskomsten skulle sætte deres kryds. Også arbejdsgiveren DSM har sagt ja til de nye overenskomster.

Der var en del flere industri-medlemmer, der valgte at benyttemuligheden for at give deres besyv med. Stemmeprocenten nåede op på 53 %.

Som det også gjorde sig gældendefor afstemningen om overenskomsterne med Dansk Erhverv, blev butiks-overenskomstens stemmeprocent noget lavere. 30 % valgte at deltage i afstemningen.

Tilfredshed blandt forhandlerne
Forbundssekretær Tage Arentoft, der forhandlede industri-overenskomsten på plads, er tilfreds med medlemmernes afgørelse:

- Jeg mener, at medlemmerne har fået en fornuftig ny overenskomst for de næste to år. Og det er jegglad for at medlemmerne er enige i, konstaterer Tage Arentoft.

Han glæder sig samtidig over den pæne stemmeprocent.

Også forbundssekretær Flemming Mogensen, der har forhandlet butiks-overenskomsten på plads, er tilfreds:

- Aftalen indeholder jo i store træk de samme elementer som det øvrige arbejdsmarked har fået. Jeg kan kun være tilfreds med, at vores medlemmer får samme forhold som alle andre, siger Flemming Mogensen.

Du kan læse om indholdet i de nye overenskomster på Fødevareforbundet NNFs OK-hjemmeside