Nyhed

OK 2010: Prioriteret liste fra Tican

Medarbejderne på slagteriet Tican i Thisted har på et fælles debatmøde lavet en prioriteret liste til Fødevareforbundet NNFs overenskomstforhandlere. Den fik forhandlerne og repræsentanterne fra Fødevareforbundet NNF Nordjylland med sig hjem efter onsdagens besøg på virksomheden.

Af Emilia Maria van Gilse

Det er en smuk, klar og kold morgen i Thisted. Den varsler afslutningen på Fødevareforbundet NNFs OK-tur og efterårets kommen. I kantinen på Tican møder medarbejderne løbende ind, og mens morgenmaden indtages, er forårets overenskomster til debat.

Tillidsrepræsentant Peter Uno havde i går samlet repræsentanter fra alle afdelinger for at sammensætte en liste over de fem vigtigste punkter til næste års overenskomst:

1) Mere frit valg
2) Belastningsgraduering tillagt akkorden
3) Mere pause
4) Teknologi-aftalen beholdes/forbedres
5) Arbejdstiden reduceres (fra kl. 6 – 17, i stedet for fra kl. 6 -18, og ikke mulighed for 6-dags uger)

De knap 500 slagteriarbejdere på Tican er i store træk enige om punkterne.

Glade for frit-valg
Som listen viser, er medarbejderne glade for fritvalgs-ordningen, og de anbefaler forbundsformand Ole Wehlast at gå efter at få den udvidet:

- Når man har småbørn har man mest brug for mere fritid, mens de ældre kollegaer hellere vil have mere ind på pensionen. Og så er der selvfølgelig alle dem, der bare vil have flere penge, konstaterer en medarbejder.

Forbundets næstformand Jens Peter Bostrup får en forklaring på, hvorfor medarbejderne gerne ser en belastningsgraduering:

- Der er jo altså forskel på, om man løfter en kasse på 10 kg eller 20 kg. Det kan godt være det tager lige lang tid, men det sidste er dælme hårdere end det første. Det burde man gå ind og kigge nærmere på, forklarer en medarbejder, og Jens Peter Bostrup nikker eftertænksomt.

Tillidsrepræsentant Peter Uno

I det hele taget har medarbejderne på Tican meget på hjertet, og det er tillidsrepræsentant Peter Uno glad for:

- Jeg har faktisk presset på, for at få OK-bussen til at lægge vejen forbi Tican. Både mine kollegaer og jeg selv har set frem til, at I skulle komme. Det er meget nemmere at få folk til at interessere sig for overenskomstforhandlingerne, når de oplever, at forbundet interesserer sig for deres ideer og krav, siger Peter Uno.