Nyhed

Nej til lønnedgang – og nej til manipulation

Hellere 6.000 sikre job end 9.000 usikre, gentager forbundsformand Ole Wehlast, som har måttet se den udtalelse blive udlagt, som om Fødevareforbundet NNF foreslår sine medlemmer fyret.


”Jeg vil opfordre Danish Crown til at melde ud, hvor mange arbejdspladser, de skal bruge fremover, og så få tilpasset produktionen til det. Som det er nu, er det 8.000-9.000 mennesker, der går og er usikre på deres job i fremtiden. Det er en umenneskelig belastning for alle.«


Sådan lød mandagens opfordring fra forbundsformand Ole Wehlast. Den er afgivet i lyset af den analyse om den tyske svineslagterisektor, som Fødevareforbundet har fået udarbejdet hos Instituttet for Fødevarestudier & Agroindustriel Udvikling (IFAU).


”Hellere 6.000 sikre job end 9.000 usikre”, tilføjede Ole Wehlast, der enkelte steder har måttet se den udtalelse udsat for en noget forenklet for ikke at sige manipulerende behandling. Som når det fremstilles, som om Fødevareforbundet NNF stiller forslag om at afskedige en tredjedel af slagteriarbejderne.


-Vi afviser Danish Crowns snak om lønnedgang. Hellere færre slagteriarbejdere, men på en anstændig løn, end en generel lønnedgang. Vi skal ikke have social dumping på det danske arbejdsmarked, bare fordi det praktiseres i Tyskland.

-Men er der så plads til færre slagteriarbejdere i Danmark, så må vi leve med det. Men så er det altså vigtigt at komme i gang med uddannelsesplaner for dem, der ikke bliver plads til. Det er, hvad vi siger, og det er jo ganske andet end at udlægge det, som om vi vil have en tredjedel af vores medlemmer på slagterierne fyret, tilføjer Ole Wehlast.