Nyhed

Fødevareforbundet NNF og Jutland Meat i tænkeboks

Det lykkedes ikke for Fødevareforbundet NNF og Jutland Meat A/S at finde frem til en ny overenskomst for de ansatte på virksomheden. Parterne har derfor besluttet at gå tænkeboks.

Gennem den seneste tid har Fødevareforbundet NNF og slagterivirksomheden Jutland Meat A/S i Struer sonderet mulighederne for at nå til enighed om en ny overenskomst for de ansatte på virksomheden.

Parterne har givet hinanden tilsagn om at forsøge på at nå frem til et tidligt overenskomstforlig. Derfor har der gennem de seneste uger været afholdt møder, hvor forbundet og virksomhedens ledelse har drøftet, hvordan en overenskomstfornyelse kan komme til at se ud. Meningen er, at den nye overenskomst skal træde i kraft den 1. marts 2010.

Endnu ingen aftale
Ifølge planen skulle sonderingerne afsluttes på et møde mellem parterne i dag, men parterne kunne konstatere, at det ikke var muligt at nå til enighed. Derfor har parterne nu besluttet at gå hver til sig.

Forbundssekretær og overenskomstansvarlig for slagteri-industri John Sørensen ærgrer sig over, at de tidlige overenskomstsonderinger ikke lykkedes:

- Det var vores klare vilje at forsøge at give vores medlemmer et meget tidligt indblik i de forhold, der vil være overenskomstgældende på Jutland Meat. Desværre lykkedes dette i denne omgang, konstaterer John Sørensen.

Han afviser på nuværende tidspunkt at gå nærmere ind, hvad parterne konkret diskuterer:

- På et så tidligt stadie er det naturligvis umuligt at være mere præcis omkring indholdet af sonderingerne, siger John Sørensen.

Parternes bestræbelser på at indgå en ny overenskomst for de ansatte på virksomheden fortsætter i tiden frem til den 1. marts 2010. Som praksis foreskriver det, er den nuværende overenskomst opsagt, og parterne er som sagt gået i tænkeboks. Der er på nuværende tidspunkt ikke aftalt en ny dato for et møde mellem parterne.