Nyhed

Farce om finansloven

Hvis regeringen seriøst vil bekæmpe krisen, skulle den have satset på et bredt samarbejde, mener Fødevareforbundet NNF’s hovedkasserer Niels Sørensen.

-Regeringen burde koncentrere sig om at løse de alvorlige problemer, landet har, i stedet for at lade sig diktere af Dansk Folkepartis populistiske jagt efter stemmer.

Det siger Fødevareforbundet NNF’s hovedkasserer Niels Sørensen om det finanslovforlig, som VK-regeringen, de senere års tradition tro, har indgået alene med Dansk Folkeparti. Niels Sørensen ser visse gode tendenser i forliget, men mener, det kunne have været betydeligt bedre, hvis regeringen havde satset på et bredt samarbejde.

-Det nedbryder respekten for demokratiet, at finanslovforhandlingerne har udviklet sig til en farce, hvor Dansk Folkeparti får lov at drive regeringspartierne rundt i manegen, siger Niels Sørensen.

Forliget indeholder en mindre vækstpakke. Med fremrykkede investeringer og globaliseringsforligets indsats for at styrke uddannelsesområdet er der elementer, som peger i den rigtige retning, mener Niels Sørensen, men tilføjer:

-Hvis regeringen nærede et helhjertet ønske om at bekæmpe krisen med andet end bevidstløst at satse på, at et stigende privat forbrug skal klare problemerne, så havde den satset på et forlig til venstre i folketingssalen. Det her er langt fra nok til at gøre det nødvendige indhug i ledigheden.