Nyhed

Offensiv for at stoppe eksport af arbejdspladser

Fødevareforbundet NNF arrangerer stormøde og demonstration i Holstebro d. 9/3. Her vil forbundet dels præmiere en landmand, der lader sine svin slagte herhjemme, og dels demonstrere hos en anden landmand, der eksporterer smågrisene Tyskland

Fødevareforbundet NNF tager nu en række konkrete tiltag i et forsøg på at råbe politikerne, de danske svineproducenter og den danske befolkning op.

Et stormøde i forbundets afdeling Midt Vestjylland i Holstebro mandag vil blive fulgt op af demonstrationer hos to landmænd. Dels én, som præmieres for at få slagtet sine svin herhjemme, og så en kollega, der sender sine smågrise til Tyskland til senere slagtning der – med tab af danske arbejdspladser til følge.

- Det er denne svineproducent ikke alene om. Rigtig mange af specielt de helt store svineproducenter ser stort på de kritisable transporter til Tyskland med svin. Det rører dem heller ikke, at det er østeuropæiske kolonnearbejdere, der til en timeløn på ned til 40 kroner slagter og forarbejder deres svin under dybt kritisable forhold, siger forbundsformand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast.

Fødevareforbundet NNF kræver, at grise, der produceres i Danmark, også slagtes i Danmark, fordi eksporten af danske svin medfører, at danske slagterier, i dette tilfælde Danish Crown, lukker afdelinger og gør hundredvis af danske slagteriarbejdere ledige.

Forbundet mener, at de omkring syv millioner levende svin, der årligt sendes til slagtning i udlandet, svarer til omkring 3000 danske arbejdspladser.

- Kommunerne bærer også en stor del af ansvaret. Den utroligt langsomme sagsbehandling af landmændenes miljøgodkendelser betyder, at der produceres langt færre svin til slagtning i Danmark, siger Ole Wehlast