Nyhed

Fortsatte happenings ved bagerier

Bageri-konflikten: Fokus på demonstration hos Høyers Bageri, hvor Fødevareforbundet NNF anklages for ulovligheder.

På det organisatoriske plan var overenskomstkonflikten med Arbejdsgiverforeningen Konditorer, Bagere og Chokolademagere, AKBC, tirsdag præget af et såkaldt fællesmøde mellem parterne. Mødet, som er et led i den fagretlige procedure, handlede om AKBC’s klage over ulovlig fysisk blokade mod Høyers Bageri på Amager.

AKBC mener, at Fødevareforbundet NNF har medvirket i en ulovlig og overenskomststridig fysisk blokade mod bageriet. Forbundets repræsentanter tog på fællesmødet afstand fra den fysiske blokade, der måtte have fundet sted mod bageriet, men bestred i øvrigt, at organisationen havde nogen andel i en blokade.

Der er forskellige versioner af forløbet hos Høyers Bageri, som ikke en butik, men en større virksomhed, der leverer varer til en række virksomheder. Forbundet tog således forbehold over for AKBC’s udlægning om, at en bil fra Fødevareforbundet NNF’s afdeling havde blokeret for bageriets hovedindgang.

NNF tilkendegav også, at man ville opfordre såvel afdelingen som dens medlemmer til at afstå fra enhver form for fysisk blokade mod virksomheden. Det førte til, at afdelingen aflyste en planlagt demonstration ved virksomheden onsdag morgen.

Fødevareforbundet NNF’s afdeling for Sjælland og Øerne gennemførte dog demonstrationer ved bagerier andre steder i hovedstadsområdet.

Det samme skete andre steder i landet. Blandt andet fortsætter afdelingen i Østjylland sin morgenhappening ved bageriet Up-town i Randers.

Den lykkedes så godt, at bageriet i mangelen på kunder lod det unge kvindelige personale i tynd butiksuniform med korte ærmer vaske fortovet foran butikken, rapporterer afdelingen. Som også noterer, at” dagen i dag sluttede, efter at politiet havde godkendt vores tilstedeværelse, med dialog på et nogenlunde niveau.”

-Det er vigtigt, at vores aktive folk bevarer gejsten, siger faglig sekretær i Fødevareforbundet NNF Flemming Mogensen.

Han noterer, at for eksempel uddeling af flyers og gratis rundstykker ved bagerier er med til at skabe opmærksomhed og sympati omkring strejken mod bagerierne.