Nyhed

Flere arbejdspladser i Struer

Det privatejede Jutland Meat i Struer ekspanderer i øjeblikket så kraftigt, at man forventer en udvidelse på mellem 30 og 40 procent af produktionen de kommende to år. Det vil betyde flere arbejdspladser, men tillidsmand for NNFerne, Ole Hedegaard Christensen, tør ikke udtale sig om antallet. Der er mange faktorer, der spiller ind.

I øjeblikket slagtes der omkring 10.000 svin om ugen, men inden for tre-fire år forventer man at komme op på 20.000. Ud over flere leverandører kræver det dog en udvidelse af selskabets miljøtilladelse.

Ole Hedegaard Christensen mener, at der kan skabes nye arbejdspladser i Struer til glæde for de mange fyrede kolleger fra Holstebro. Men det er på længere sigt. I planerne for slagteriet indgår også, at robotter skal overtage en del af slagteriarbejdernes arbejde.

- Men der bliver også plads til meget manuelt arbejde. Ingen tvivl om det, siger tillidsmanden.

Når antallet af leverandører i øjeblikket siger voldsomt, skyldes det blandt andet, at man på Jutland Meat ikke opererer med efterbetaling, som andelsslagterierne gør. Jutland Meat betaler det, direktør Frans Stortelder betegner som ”en god pris” og hele afregningen falder på én gang. I annoncer lokker slagteriet med, at en leverance på gennemsnitligt 300 slagtesvin om ugen vil give en ekstraindtægt på 6000 kr. om ugen.

Ved årsskiftet kommer Jutland Meat ud af det produktionsloft, som man for fire år siden indgik med konkurrencemyndighederne og Danish Crown. Derfor er man i øjeblikket i gang med at skrive kontrakter med nye leverandører, så man er klar til at skrue op for produktionen, når aftalen med Danish Crown udløber.

- Det er utroligt positivt i en tid med massefyringer og lukninger. Vi føler os meget sikre på vores arbejdsplads, siger Ole Hedegaard Christensen.

Omsætningen i Jutland Meat var sidste år 525 millioner kr.