Nyhed

Tillidsfolk vil hjælpe Danish Crown

- Vi skal nok finde besparelser, lover formanden for tillidsmandskollegiet Hans Søgaard

Tillidsfolkene inden for Danish Crown vil gerne hjælpe koncernen med at finde besparelser på driften.

- - Danish Crown skal have forbedret sin konkurrenceevne. Og vi agter at komme med nogle konkrete forslag til, hvordan det kan ske, siger Hans Søgaard, der er formand for tillidsmandskollegiets forretningsudvalg.

Forretningsudvalget mødes på mandag for at opstille sine bud på besparelser, efter at koncernen har spillet ud med sin 9-punkts plan for koncernens fremtid.

- - Der er behov for at få drejet debatten, så det ikke kun handler om slagteriarbejdernes lønninger. Vi kan godt se på lønomkostningerne inden for den nuværende overenskomsts rammer. Men en lønnedgang for den enkelte slagteriarbejder kan der ikke blive tale om, siger Hans Søgaard.

Samme melding kommer fra ikke blot ledelsen af Fødevareforbundet NNF, men også fra forbundets særlige overenskomstfølgegruppe for slagteri/industri.

- - Der er enighed i udvalget om, at lønnedgang for den enkelte er udelukket, fastslår faglig konsulent i forbundet Jim Jensen.

På initiativ af overenskomstfølgegruppen indkaldes samtlige tillidsfolk på slagteriområdet til tillidsmandsmøde torsdag den 14. maj i Holstebro, hvor udviklingen i branchen er på dagsordenen.