Nyhed

Mange nye arbejdspladser til Thisted

Premier Is er igen på danske hænder. Investeringsfirmaet Erhvervsinvest har købt Premier Is af Nestlé og samler hele den danske isproduktion på Mejerigården i Thisted, som i forvejen producerer Polar Is. Det betyder mange nye arbejdspladser.

Af Claus Gjedsig.

- Det er en fantastisk nyhed, og de nye arbejdspladser er meget velkommen. Vi har jo fortsat en del arbejdsløse i området, blandt fra slagteriet, så nu lysner det, siger Henrik Fredensborg fra Fødevareforbundet NNF i Nordjylland.

De seneste 13 år har Premier Is været ejet af den schweiziske fødevarekoncern Nestlé, men har nu solgt til det danske Erhvervsinvest, som allerede sidste år erhvervede Polar is.

Direktør Kai Jessen fra Polar Is siger, at det er et meget stort puslespil, der nu skal samles, og at man i øjeblikket bruger meget tid på et program, der skal flytte Premier Is til Thisted fra de forskellige Nestlé-fabrikker rundt om i verden, hvor produktionen hidtil har foregået. Det er blandt andet i Tyskland, Finland, Italien og Spanien.

- Det danske sortiment af Premier Is er blevet samlet fra fabrikkerne i udlandet. Nu kommer hele produktionen til at foregå på Mejerigården i Thisted, siger Kai Jessen, der i løbet af sommeren forventer at kunne sætte tal på, hvor mange nye medarbejdere, der skal ansættes. I øjeblikket er der omkring 85 i produktionen på Mejerigården.

- Der bliver tale om en del, siger han.

På Mejerigården har man i øjeblikket højsæson med produktion af is, og kører på nogle linier i treholdsskift. Kai Jensen ser dog ingen problemer i, at man i fremtiden skal fremstille endnu mere is. – Det er dette puslespil, der lægges i øjeblikket, siger han.

Styrket position
Det er Mejerigården A/S, der for en pris på 23 millioner kr. overtager Premier Is Denmark A/S hundrede procent. Købet finansieres ved en kapitaltilførsel på 33,5 millioner kr., hvoraf Erhvervsinvests andel udgør 30 millioner kr. Erhvervsinvests samlede investering i Mejerigården udgør herefter 103 millioner kr. Medarbejderne på Mejerigården ejer to procent af aktierne.

- Med købet ønsker vi at styrke vores position på det danske ismarked, og samtidig optimere udnyttelsen af produktionsapparatet i Thisted. Når hele produktionen er samlet i Thisted i god tid til sæsonen 2010 bliver der tale om en samlet produktion på 26 millioner liter is, siger Kai Jessen, der mener, at Polar is og Premier is supplerer hinanden godt. Polar Is sælges i supermarkeder, mens Premier Is fortrinsvis sælges i kiosker. Desuden er der en vis geografisk fordeling. Premier Is er stærkest i Syd- og Sønderjylland samt på Fyn, mens Polar is er stærkest i Nord- og Vestjylland.

Henrik Fredensborg fra Fødevareforbundet NNF ser frem til en udbygning af det gode samarbejde, man allerede har med Mejerigården.

– Og så glæder jeg mig, at ledige kolleger nu kan se frem til et arbejde, siger han.