Nyhed

Trist meddelelse i Vejle

Dansk Supermarked meddelte i dag medarbejderne på kødopskæringen i Vejle, at man har besluttet at nedlægge deres arbejdsplads. Arbejdet skal for fremtiden udføres i Husum i Tyskland. Det er en trist dag, lyder det fra Fødevareforbundet NNF.

- Man skulle tro, at man på et tidspunkt vænner sig til at modtage den slags nyheder. Men det bliver bare tristere og tristere, siger faglig sekretær i Fødevareforbundet NNF Horsens Vejle Svend. E Christensen.

I dag fik medarbejderne på kødopskæringen i Vejle besked om, at virksomheden lukker d. 1. oktober 2009 og opskæringen af oksekød og kalvekød til Føtex’ og Blikas varehuse i Danmark herefter vil blive foretaget i Husum i Tyskland.

I kedelige tal betyder det, at 55 medarbejdere vil stå uden arbejdsplads 1. oktober 2009.

Dansk Supermarked skriver i sin pressemeddelelse, at baggrunden for beslutningen er af økonomisk karakter:

- Kvalitet og pris er afgørende i konkurrencen om danskerne indkøb af kød. Dansk Supermarked har Danmarks bedste kvalitet, men vi står samtidig med et stort produktionsapparat, der risikerer at fordyre vores produkter hos forbrugerne.

Værditilvæksten udflyttes
Svend E Christensen ærgrer sig over, at beslutningen betyder, man igen vælger at fjerne værditilvæksten fra Danmark:

- Vi har jo desværre set det nogle gange før, og det er utrolig trist at opleve, at man atter engang flytter forædlingen af kødprodukter uden for landets grænser. Der er ingen tvivl om, at der på opskæringen af kød er nogle utroligt dygtige håndværkere, og det ærgerligt for alle, at de ikke længere får lov til at gøre det, de er bedst til.

Samtidig betyder den generelle jobsituation i Vejle, at det er særdeles tvivlsomt, at medarbejderne kan kommer over i lignende stillinger:

- Vejle er hårdt ramt. Mange af de store industri-virksomheder er lukket eller lukker – seneste har Gumlink som bekendt valgt at flytte deres produktion til Tyrkiet. Det er derfor et hårdt trængt jobmarked medarbejderne kommer ud i, siger Svend E Christiansen.

Forhandlingsudvalget mødes på mandag
I forbindelse med nedlæggelsen er forhandlingsudvalget blevet indkaldt til første møde mandag d. 22. juni. Ifølge Dansk Supermarkeds pressemeddelelse, vil koncernen i samarbejde med de faglige organisationer – herunder Fødevareforbundet NNF - hjælpe medarbejderne med blandt andet målrettet uddannelse og hjælp til jobsøgning.

www.nnf.dk vil løbende følge forhandlingerne og situationen på kødopskæringen i Vejle.