Nyhed

Tarteletter bliver vestjyske

Humlum Brød i Hjerm bliver nu Danmarks største producent af tarteletter. 1. juli overtager man nemlig produktionen af tarteletter fra Tylstrup Kager i Støvring. Det betyder nye arbejdspladser i det vestjyske. Ingen fyres i Støvring.

Af Claus Gjedsig.

- Vi har i længere tid forhandlet om et tættere samarbejde eller et køb. Det er nu endt med, at vi har købt produktionen af tarteletter fra Tylstrup Kager, oplyser direktør Henning Harregaard fra Humlum Brød, der i øjeblikket er ved at få et nyt forhandlernet i hele Danmark på plads.

Humlum Brød har i øjeblikket omkring 15 ansatte i toholdsskift, men man håber på at komme op i treholdsskift og måske få et weekendhold, så kapaciteten kan udnyttes fuldt ud. I øjeblikket ansætter man afløsere, men Henning Harregaard forventer, at der bliver tale om fastansættelser. Han vil dog ikke sætte tal på, hvor mange nye arbejdspladser, det drejer sig om i Hjerm.

70 % af produktion
Humlum Brød producerer i dag mellem 40 og 50 procent af alle tarteletter, der fremstilles i Danmark. Med overtagelsen af produktionen fra Tylstrup Kager når produktionsandelen op på omkring 70 procent.

Tidligere var det specielt op til jul og nytår og i påsketiden man havde meget travlt med fabrikationen af tarteletter. Tendensen er i dag, at det spredes over hele året.

- Tarteletter er blevet uhyre populære, og det stiller selvfølgelig krav til os producenter. Her betyder det meget, at vi har medarbejdere, der er fleksible. Vi har ingen problemer, hvis der eksempelvis skal arbejdes over, siger Henning Harregaard.

Tylstrup: Fokus på bolcher og kager
Direktør på Tylstrup Kager, Ib Baisgaard, siger om salget, at man på virksomheden nu vil koncentrere sig om produktion af kager og bolcher.

- I stedet for at sprede os, så koncentrerer vi os nu om kager og bolcher. Ved salget af produktionen af tarteletter har vi fået frigivet arbejdskraft, men disse medarbejdere er blevet placeret andre steder i produktionen. Vi har altså undgået fyringer. Disse omrokeringer har medarbejderne selv været med til at tilrettelægge.

Tylstrup Kager har omkring 65 medarbejdere i produktionen.

Der er ikke tal på, hvor mange tarteletter, der produceres i Danmark om året, men et kvalificeret skøn fra Henning Harregaard på Humlum Brød ligger på omkring 45 millioner.