Nyhed

Nyt arbejde til næsten 300 fyrede

Missionen er fuldført - og med succes! Sådan må man betegne resultatet af det arbejde, som jobbanken på Danish Crowns lukkede afdeling i Nykøbing Mors har nået siden august 2008. I alt 317 medarbejdere mistede deres job i forbindelse med lukningen, men på jobbankens sidste åbningsdag fredag den 22. maj havde næsten 300 fået nyt job.

Blot 29 står stadig uden job, og det er tidligere tillidsmand Asbjørn Mikkelsen rimeligt stolt af, når alt tages i betragtning. Allerede en måneds tid efter lukningen gik meget i stå overalt i samfundet, så alt i alt er det et godt resultat, siger han ifølge Danish Crowns hjemmeside.

Nogle af dem, der har fået nyt job, er begyndt på andre Danish Crown afdelinger, men de fleste har fået arbejde i lokalområdet. Otte er i gang med kurser eller videreuddannelse, og fire er gået på efterløn.

I forbindelse med lukningen trådte Danish Crowns socialplan i kraft, og der blev oprettet en jobbank for at hjælpe medarbejderne videre. Asbjørn Mikkelsen og kollegaen Lene Toft har bestyret jobbanken, og sammen med Danish Crowns HR-afdeling har de arbejdet målrettet med at hjælpe kollegerne i job eller videreuddannelse.

De har arbejdet så effektivt, at to lokale arbejdspladser har været hurtigt ude og sikret sig jobbank-bestyrernes arbejdskraft fremover. Asbjørn Mikkelsen er blevet ansat på AOF Kursuscenter Morsø Daghøjskole, og Lene Toft er blevet ansat på jobcentret i Thisted.

- Det er jeg meget glad for, og det er jo ikke så forskelligt fra det, jeg har lavet det sidste års tid. Nu får jeg lov til at fortætte med at have den personlige kontakt med personer, der via samtaler og samarbejde skal hjælpes i nyt job, og det har jeg det godt med, fortæller Asbjørn Mikkelsen.