Nyhed

Udtalese fra Tillidsmandskollegiet ved Danish Crown

Tillidsmandskollegiet ved Danish Crown har på et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde i dag vedtaget en udtalelse, der udtrykker dyb bekymring for slagteribranchens fremtid.

Dette betyder samlet set færre kollegaer.
Vores socialplan bliver nu sat i værk i Esbjerg, Rødding og Holstebro, men vi giver samtidigt dette tilsagn, at såfremt dette værktøj, mod forventning, viser sig være utilstrækkelig i denne generelle svære beskæftigelsessituation, vil vi som kollegium optage drøftelser med virksomheden om yderligere forbedringer af socialplanen.

Det er med stor bekymring vi er vidne til denne udvikling der er ved at undergrave hele branchen, og bekymringen bliver ikke mindre af, at udviklingen åbenbart ikke stopper her.

Eksport af svin til Tyskland er den alt ødelæggende faktor.
At arbejdsforholdene i den Tyske branche grænser til det utålelige, gør denne eksport af grise til Tyskland særlig usmagelig.
De usolidariske landmænd undergraver deres egen virksomhed, for i takt med det øgede eksport, falder den Danske konkurrence dygtighed, hvilket medfører en negativ og ødelæggende nedafgående spiral.

Tillidsmandskollegiet har rettet henvendelse til fødevareforbundet NNF for i samarbejde at få lavet et offensivt initiativ i forhold til, at rette fokus på denne uheldige og samfundsskadelige udvikling.

På kollegiets vegne Hans Søgaard