Nyhed

Stor fusion i pensionsbranchen

Pensionskasserne for ansatte i fødevareindustrien viderefører de 56.000 medlemmers pensionsordning i Industriens Pension.

PNN PENSION og PHI pension har siden 1992 haft outsourcet administrationen til AP Pension og investeringerne til danske porteføljeforvaltere.

Medlemmerne kan opnå store fordele
- Nye lovgivningskrav og pensionsordningernes voksende kompleksitet betyder, at vi fremover ønsker at indgå i et større fællesskab, så vi kan fastholde lave omkostninger og et højt afkast. Vi har i 16 år haft et rigtig godt samarbejde med AP Pension. Alligevel har bestyrelserne fundet tiden inde til at lægge pensionskasserne sammen med en anden arbejdsmarkedspensionsordning, siger Ole Wehlast, der er formand for begge pensionskasser og forbundsformand for Fødevareforbundet NNF.

- Sammenlægningen med Industriens Pension giver vores medlemmer nye valgmuligheder, og deres pensionsmidler bliver fortsat aktivt forvaltet. Historisk har medlemmerne af Industriens Pension haft et merafkast i forhold til de fleste andre pensionsselskaber, tilføjer Ole Wehlast.

- I AP Pension har vi været meget glade for samarbejdet med PNN/PHI gennem 16 år, og vi er kede af, at det samarbejde ophører med udgangen af 2009. På den anden side har vi fuld forståelse for, at PNN/PHI søger et større fællesskab, der på længere sigt kan sikre medlemmernes interesser, udtaler adm. direktør Hans Boye Clausen, AP Pension.

Klar til at byde velkommen
- Vi er glade for at kunne byde 56.000 nye medlemmer og deres 1.200 arbejdsgivere velkommen hos os. Tilgangen af nye medlemmer og virksomheder vil på længere sigt øge stordriftsfordelene og derved medvirke til at holde omkostningerne nede til gavn for både nuværende og nye medlemmer. Vores nye moderne IT-platform gør det relativt enkelt og billigt at tage nye medlemsgrupper ind, siger direktør Laila Mortensen.

Mere information:

  • PNN PENSION og PHI pension
    Adm. direktør Lis Skovbjerg, telefon 38 32 08 12.
  • AP Pension
    Adm. direktør Hans Boye Clausen, 39 16 50 00 Kommunikationschef Hans Dam 39 16 50 00.
  • Industriens Pension
    Adm. direktør Laila Mortensen 33 66 80 80 Kommunikationschef Jens Almegaard 33 66 81 98.