Nyhed

Hjælp til selvhjælp

Kampen om kundernes gunst er benhård i fødevarebranchen. Derfor skal både ledere og medarbejdere inspirere hinanden og indse, at skjulte kompetencer skal udnyttes for at styrke produktionen og bevare arbejdspladserne. Det er hjælp til selvhjælp!

Det er én af konklusionerne på et innovations-projekt, som LO og Sammenslutningen af Landbrugets Arbejdsgiverforeninger (SALA) har samarbejdet om i de seneste to år på i alt 24 virksomheder. Formålet har blandt andet været at forny og forbedre processerne i produktionen og øge medarbejdertilfredsheden.

- Udgangspunktet har været at lære både ledelse og medarbejdere, at de skal gøre arbejdet selv. Hvis det skal lykkes, skal man overvinde den skepsis og de blokeringer, som er i begyndelsen, og erkende, at udvikling og innovation ikke bare handler om nye produkter og nye markeder. Det drejer sig også om, at medarbejderne tager ansvar for deres funktioner og får lov til det af ledelsen, siger forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF, Poul Erik Faarkrog.

Projektet har vist, at en mere synlig ledelse, et højt informationsniveau og tilfredse medarbejdere flytter virksomhederne i en positiv retning. Jo bedre man er til at tale sammen, des større lyst får medarbejderne til at tage ansvar og udnytte deres viden og kompetencer. Og når de involverer sig, giver det målbare resultater og tro på, at forandringer kan skabe forbedringer.

- Ledelsen skal coache medarbejderne i stedet for at overvåge dem, og derfor skal hele gruppen af mellemledere i samarbejde med tillidsfolkene skabe en bedre tryghed og give medarbejderne mere ansvar i dagligdagen, siger Poul Erik Faarkrog.

Fødevareforbundet NNF er netop ved at lægge sidste hånd på et udspil om fælles kurser for mellemledere og tillidsfolk.

- Det er jo de to grupper, der arbejder sammen til daglig, og vi tror, at fælles kurser kan få dem til at samarbejde på en ny måde til gavn for virksomhederne, medarbejderne og innovations-kulturen, siger han.

På en afslutningskonference på projektet mellem LO og SALA var nogle af nøgleordene da også, at innovation er at udvikle virksomhederne internt gennem blandt andet inspiration, medansvar, en bedre information og medarbejdertilfredshed.

Eller som det blev sagt: Det er ikke de store, der spiser de små, men de hurtige, der spiser de langsomme!