Nyhed

Familien er vigtigst

Familielivet betyder utroligt meget for langt de fleste butiksbagere og -slagtere. Derfor prioriterer de dagarbejde frem for at have aften- og natarbejde, selv om det ville give dem mere i lønningsposen.

Det viser en undersøgelse blandt et repræsentativt udsnit af Fødevareforbundet NNF´s medlemmer på butiksområdet. Idéen med undersøgelsen har været at afdække, hvad medlemmerne har af ønsker og krav til de igangværende overenskomstforhandlinger, og hvad der betyder mest for dem i dagligdagen.

- Medlemmerne vil helst arbejde om dagen. Men hvis de skulle overveje aften- eller natarbejde, ville forandringerne i familielivet veje væsentlig tungere end ekstra lønkroner. Det er vigtigt for os at vide, når vi sidder ved forhandlingsbordet, siger faglig sekretær Flemming Mogensen, der er Fødevareforbundet NNF´s hovedforhandler på butiksområdet.

Undersøgelsen, der er lavet af AnalyseDanmark for Fødevareforbundet NNF, konkluderer dog, at medlemmerne kræver større løntillæg, når de skal arbejde efter klokken 17 eller i weekenden.

Han hæfter sig også ved, at næsten 60 procent af medlemmerne finder det vigtigt, at der bliver indarbejdet et længere opsigelsesvarsel i de nye overenskomster.

Desuden er 75 procent af medlemmerne interesserede i videre- og efteruddannelse inden for deres fag. Kun 32 procent har været på den type kurser i 2007 og 2008. Endelig ønsker to tredjedele af medlemmerne, at der via overenskomsterne bliver indført sundhedsordninger på deres arbejdspladser, så de kan få adgang til for eksempel fysioterapeuter, kiropraktorer, massører og zoneterapeuter.