Nyhed

Stilhed i Sdr. Borup

Der er stille på Tulips fabrik i Sdr. Borup. Efter et møde tidligere på dagen, besluttede medlemmerne af Fødevareforbundet NNF at gå hjem. Det sker efter Tulips ledelse i fredags gav medarbejderne besked om, at fabrikken er indstillet til lukning.

Stemningen er trykket på Tulips fabrik i Sdr. Borup. Mørke skyer har gennem de seneste måneder hængt over hele Danish Crowns koncern, og dermed også over Tulips fabrikker. I Sdr. Borup har medarbejderne gennem de seneste år været klar over, at situationen strammede til, og i fredags fik de at vide, at der ikke længere er noget at kæmpe for – fabrikken er indstillet til lukning:

- Mine kollegaer, tillidsfolk og mestergruppen, ja alle ansatte på fabrikken, kan godt være godt værevores indsats og bestræbelser på at "redde" vores virksomhedbekendt. Vi har gennem de sidste 4 - 5 år gjort en stor indsats for at få sorte tal over hele linjen og det er lykkedes. Men kampen var umulig at vinde, da ledelsen kun har udsultet fabrikken, både mht. investeringer og produktion.

Sådan lyder kommentaren fra fællestillidsmand John Møller.

Han har i dag set sine 134 kollegaer nedlægge arbejdet:

- De er naturligvis dybt chokerede over beslutningen. Alle har ydet deres bedste for at undgå det, der nu er sket. Frustrationen er derfor dobbelt så stor. Og det har de altså valgt at tilkendegive ved at gå hjem i dag. I morgen møder alle ind igen og går i arbejde, siger John Møller

Det er dog ikke en nem situation, der venter de 134 slagteriarbejdere. Generelt er ancienniteten høj, og mulighederne for at finde nyt job indenfor Danish Crown koncernen er små.

Slut med danskproduceret Tulip-pålæg
Lukningen af Tulip-virksomheden i Sdr. Borup er også et endegyldigt farvel til danskproduceret Tulip-pålæg. Forbrugere, der holder af pålægsmærker som Pålækker og Den Grønne Slagter, må fremover se langt efter et dansk stempel. For fremtiden vil disse gode, danske pålægsmærker blive fremstillet i udlandet.

- Man sætter simpelthen fødevaresikkerheden over styr her. I årevis har vi lært forbrugerne, at danske produceret pålæg er ensbetydende med kvalitet og høj fødevaresikkerhed. Når produkterne for fremtiden bliver fremstillet i udlandet, er det også de udenlandske fødevaresikkerhedskrav, der skal bliver overholdt. Det er rigtig ærgerligt for forbrugerne, siger John Møller.

Også en del afpølseproduktionen vil for fremtiden skeudenfor landets grænser.