Nyhed

Fagbevægelsen kræver bedre uddannelser

Med Fødevareforbundet NNF som aktiv medkæmper vil LO sikre flere penge til erhvervsuddannelserne.

Når LO og Dansk Arbejdsgiverforening i dag mødes med undervisningsminister Bertel Haarder (V) kan de sammen studere de første af en række helsides annoncer, som LO indrykker i dagbladene for at slå et slag for bedre erhvervsuddannelser. Annoncerne er de første udtryk for en kampagne, som fagbevægelsen kaster sig ud i for at sikre flere penge til uddannelserne.

Det nuværende politiske forlig for erhvervsuddannelserne (EUD) står over for genforhandling, og det er nødvendigt med et økonomisk løft, pointerer Svend Blankholm, uddannelseskonsulent i Fødevareforbundet NNF, som tager aktivt del i LO-kampagnen.

-Regeringen har en målsætning om ”verdens bedste uddannelser” og om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en uddannelse. Det er prisværdigt, men det kræver penge at leve op til de flotte målsætninger, og det er jeg meget nervøs for, om regeringen er klar til, siger Svend Blankholm.

Erhvervsuddannelserne har i øjeblikket årlige bevillinger på 6.7 milliarder kroner. De seneste år er der bl.a. afsat midler til et kvalitetsløft via den politiske globaliseringsaftale. Der er også herfra reserveret tre gange 300 millioner for de kommende tre år.

Men det er langt fra nok, mener LO, som foreslår yderligere ca. 800 millioner, eller 12 procent, pr. år til EUD.

-Det lyder måske af meget, men det er det ikke i forhold til behovet. Der er hårdt brug for forbedringer af uddannelserne, og det rammer hele samfundet, hvis ikke, det sker, understreger Svend Blankholm.

Som led i fagbevægelsens kampagne, der løber over flere måneder, inviteres de 17 medlemmer af Folketingets uddannelsesudvalg i praktik på en erhvervsskole i deres lokalområde.

Yderligere information:

  • Læs mere på kampagnesitet www.allerammes.dk