Smerter

Muskel- og skeletbesvær (MSB) er en fællesbenævnelse for smerter, stivhed eller ømhed i kroppens led, ledbånd, sener, muskler og knogler samt dertilhørende kar og nerveforsyning.  

Du er særligt udsat for muskel- og skeletbesvær, hvis du har fysisk hårdt arbejde med dårlige arbejdsstillinger, tunge løft eller mange gentagne bevægelser.

Mange af Fødevareforbundet NNF's medlemmer har arbejde, der giver risiko for smerter og nedslidning. Vi arbejder for, at der er balance mellem fysisk kapacitet og de fysiske arbejdskrav. Rokering, variation, restitution og pauser kan være en måde at skabe balance, så man forebygger, at din arbejdsevne forringes, og du må forlade arbejdsmarkedet før tid.

Det er vigtigt at eventuelle problemer med fysisk hårdt arbejde fremgår af jeres arbejdspladsvurdering, så tag kontakt til din arbejdsmiljørepræsentant eller din lokale afdeling af Fødevareforbundet NNF, hvis du mener at du er i risiko for at få smerter på din arbejdsplads.

Mindsk smerterne med øvelser

Mange smerter kan forebygges eller mindskes med træning. Du skal træne mindst tre gange om ugen for at opnå en effekt, og jo flere dage, du træner, jo bedre.

→ Læs vores folder med simple elastikøvelser